ONS VERHAAL

Slow Food is een wereldwijde beweging van consumenten, boeren, vissers, producenten, koks, docenten en wetenschappers die de handen ineen hebben geslagen voor een beter voedselsysteem. 


Slow Food zet zich in voor het behoud van plaatselijke en regionale eetcultuur en -tradities, biedt tegenwicht aan de opkomst en ongunstige invloed van fast food en werkt aan een duurzame, regionale voedseleconomie.


Zo helpt Slow Food mensen weer te interesseren voor lekker, puur en eerlijk voedsel. Verse, smakelijke producten die passen in het seizoen en bij de lokale of regionale cultuur. Geproduceerd op een wijze die rekening houdt met dierenwelzijn en een duurzame leefomgeving. Tegen een fatsoenlijk inkomen voor de producent en een redelijke prijs voor de consument.

Slow Food Achterhoek is een vereniging. Met een actief netwerk van ruim 150 boeren, producenten en consumenten bouwen we gezamenlijk aan een regionaal voedselsysteem en helpen we de bekendheid te vergroten van de vele pareltjes die de Achterhoek herbergt.

HET BESTUUR

SEBASTIAAN TEKELENBURG

BESTUURSLID ALGEMEEN

Sebastiaan is nieuwkomer in het bestuur. Onlangs benoemd tot 'game changer' in de Food100 van 2021: een prachtige lijst van aanstormende talenten die zich hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. Sebastiaan is in de Achterhoek gestart met de verbouw van hop op Landgoed de Velhorst.

GEERT VEENENDAAL

SECRETARIS/

PENNINGMEESTER

Geert is onder meer bestuurslid van Slow Food Nederland en sinds geruime tijd betrokken bij de beweging Slow Food. Secretaris bij de Vereniging Streekproducten Achterhoek/Liemers. Van huis uit jurist. Groot voorstander van een meer zelfvoorzienende voedselregio. Verbindt graag schakels in de keten.

FRIEDERIKE KLEIJN

BESTUURSLID ALGEMEEN

Friederike werkt als senior communicatieadviseur bij een afvalbeheerbedrijf en is verantwoordelijk voor onder meer publiekscampagnes over  afvalscheiding en vermindering van voedselverspilling. Was eerder o.a. bestuurslid van Slow Food Nederland. Werkt graag actief mee aan een meer regionale voedseleconomie en een leefbaar platteland.

ANDRE BROUWER

VOORZITTER

Helpt maatschappelijk relevante initiatieven verder met netwerk, marktkennis, funding en advies. Verbinden. Initiëren. Specialisaties: gezonde, duurzame voeding, horeca, streek en landschap. 

MOOI DA'J D'R BUNT

WE HEBBEN PLEK!

Wij doen  enorm ons best om te doen wat we moeten doen om van Slow Food Achterhoek een bloeiende, inspirerende vereniging te maken. En we hebben prachtige plannen voor 2022!  Maar: met meer mensen krijgen we ook meer voor elkaar. Wil jij ons bestuur versterken en meedraaien in een team van ervaren professionals? Meedenken en vooral meedoen? Dan komen we graag met je in contact!