Nieuwsbrief
Contact
Iets plaatsen
Inloggen of registreren
Zoeken
Smakelijke Adressen
Mensen
Actueel
(current)
Agenda
Projecten
Voedselnetwerk Achterhoek
Organisaties
Meer
Over Slow Food Achterhoek
Blogs
In de pers
Lid worden of doneren
Zoeken
Open filterscherm
41
berichten
11u
Zuivel en kaas ’zo de koe het geeft’
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
André Brouwer
3d
Zendingsdrang werkt averechts
Pas op met 'vegan' op de menukaart. Als je als restaurant een steentje wilt bijdragen aan de eiwittr...
Lotte Turkstra
6d
Versterking door regionale samenwerking! 🌱
Zo werken we aan samenwerking tussen verschillende boerenbedrijven in de Achterhoek. - Door bij elka...
Nienke Aangenendt
2w
Oproep: Doe mee met het Lange Weekend van de Korte Keten!
In het Pinksterweekend van 17-20 mei 2024 organiseert Natuur en Milieu Gelderland voor de tweede kee...
1
2w
Wie we zijn en wat we doen
Wij stellen ons als kartrekkers van het project graag voor. Jacqueline Bulsink ondersteunt vanuit h...
3w
Afscheid Geert van bestuursfuncties Slow Food Nederland
Op zondag 7 april nam Geert Veenendaal afscheid van zijn functies als penningmeester en secretaris v...
4w
Gerard weet waar hij de mosterd haalt
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
André Brouwer
5w
Een schatkamer aan appels en peren
De Achterhoek staat niet als een fruitstreek bekend. Toch lukte het wetenschapper Hennie Rossel uit ...
1
André Brouwer
5w
De heldere visie van Slow Food op landbouw en voeding
Maar een halve pagina in de NRC is nodig om haarfijn uit te leggen hoe Slow Food, bij monde van opri...
Friederike Kleijn
6w
Boerderijwinkels beoordeeld: grote verschillen in aanpak
Hoe vergroot je de omzet in je boerderijwinkel? Als slot van het project Achterhoekse Productbelevin...
2
Richard Kok
8w
Björn de Waal wil Het Arsenaal 1309 transformeren met fermenteren
Doesburg - Björn de Waal (27) transformeert Het Arsenaal 1309 in Doesburg stapsgewijs tot een planta...
Jeroen Mulder
8w
Jerom’s in Zuid-Frankrijk
Vorige week maakte ik samen met vrouw en kind een fijne zakentrip naar Frankrijk. Onze zoektocht naa...
1
9w
Geitenkaas met Wooldse flair
Bij de Brömmels staat de geit centraal
De Achterhoek is een waar voedselparadijs – een goed bewaard ...
Richard Kok
10w
Foodblog restaurant Stampij: Culinair kabaal maken in Doetinchem
Rick van den Broek en Juliëtte Kampschmidt maken sinds vorig jaar culinaire ‘stampij’ in het centrum...
28w
Slow Food Achterhoek: samen werken aan lokaal voedsel
Sommige mensen denken bij slow food aan slow cooking. Maar bij de vereniging Slow Food Achterhoek dr...
23w
Eieren uut de buurte
De Achterhoek is een waar voedselparadijs - een goed bewaard publiek geheim! Tussen houtwallen, akke...
19w
Achterhoekse smaken smelten samen in Jerom’s Nougat
De Achterhoek is een waar voedselparadijs - een goed bewaard geheim! Tussen houtwallen, akkers en we...
7w
Een webapp maken
Smakelijk Achterhoek heeft (nog) geen app die je kunt downloaden en op je scherm zetten. Je kunt het...
1
André Brouwer
11w
Welke vis op de kaart (of thuis in de pan)?
We hebben een handig hulpje gemaakt voor de chef of thuiskok die alleen nog duurzame vis wil servere...
13w
Nieuwjaarsbijeenkomst: mooie opkomst, prachtige verhalen
Ruim dertig Slow Foodleden en belangstellenden kwamen op maandag 29 januari bijeen in de Verse Kers ...
1
André Brouwer
13w
AI in de (restaurant)keuken: hulp of help?
Volgens foodgoeroes zal AI ook in de food service (consumptie buitenshuis) tot grote veranderingen l...
1
14w
Met de neus in de grond
De Achterhoek is een waar voedselparadijs - een goed bewaard geheim. Tussen houtwallen, akkers en we...
15w
Save the date: bijeenkomst specerijen voor Slow Food Professionals
Leden van Slow Food Professionals Community opgelet! Er staat een interessante bijeenkomst voor jull...
André Brouwer
16w
Draadjesvleestijd
De winter is een mooie tijd voor stoofpotjes. Oma’s draadjesvlees, met rundvlees uit eigen streek, i...
Richard Kok
16w
Achterhoekse ingrediënten in smaakvolle gerechten van Het Arsenaal 1309
Als ergens streek- en seizoensproducten uit de Achterhoek samenkomen, dan is het bij restaurant Het ...
Richard Kok
16w
Video | Chefs maken inspiratietoer over eiwittransitie in Achterhoek
Diverse Achterhoekse chefs, waaronder Bram Stoverink van restaurant Olde Marckt in Aalten, hebben zi...
1
Annemiek Scholten
17w
Huisgemaakte maaltijden
Thuis direct aan tafel, dat vinden wij gemak! Wij hebben het allemaal in huis. Dagelijks verse groen...
20w
Vis op het menu? Kies voor duurzaam!
Vis op het menu? Kies dan voor duurzame vis! Slow Food Achterhoek heeft een praktische viswijzer gem...
Friederike Kleijn
21w
Over verpakkingen gesproken
Is een glazen pot voor yoghurt milieuvriendelijker dan een drankenkarton of plastic fles? Is een her...
22w
Trots op de Achterhoek
Er is een natuurlijke verbinding tussen inwoners en gasten: hun liefde voor de Achterhoek. Met een s...
Friederike Kleijn
23w
Smakelijkachterhoek.nl officieel gelanceerd!
Het project
Achterhoekse Productbeleving i
s afgesloten met een informatieve bijeenkomst voor voedsel...
25w
Slow Food Achterhoek aanwezig bij kick-off Achterhoek Food
Ulft, maandag 6 november - Slow Food Achterhoek was aanwezig bij de kick-off Platform Achterhoek Foo...
1
25w
Nougaterie Jerom's opent nieuwe winkel in Wichmond
Proef de overheerlijke noga of probeer eens de onweerstaanbaar lekkere karamelsauzen van Jerom's. In...
25w
Ken je deze lijst van de duurzame en lokale keukens al?
De Stichting Horecatalent Achterhoek heeft een lijst gemaakt van restaurants waar met lokale, duurza...
Friederike Kleijn
28w
Oproep: wie verdient de Gouden Slak 2023?
Ieder jaar zet Slow Food Achterhoek een organisatie of persoon in het zonnetje met een Gouden Slak, ...
Friederike Kleijn
29w
Oogst oliepompoenen bij Landwinkel Smits in de Heurne
Herfstige open dagen! Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober was het feest bij Landwinkel Smits in De Heu...
Friederike Kleijn
31w
Word vandaag lid van SLOW FOOD en ontvang GRATIS Achterhoekse appelsap!
Vandaag, zondag 24 september, is Slow Food Achterhoek aanwezig op de oergezellige Erfgoed-dag 'Appel...
Friederike Kleijn
32w
Aandacht voor erfgoed op zondag 24 september, Keunenhuis, Winterswijk
Aandacht voor erfgoed, in de breedste zin van het woord: cultureel, immaterieel, levend & culinair e...
Friederike Kleijn
32w
Let it Bean! Recept gemarineerde lupinebonen
Tijdens het Boerderijfestival van Burgerboerderij De Patrijs serveert Slow Food Achterhoek twee soor...
Friederike Kleijn
32w
Let it Bean! Proeverij van borlottibonen tijdens Boerderijfestival (17/09)
Op zondag 17 september is ook Slow Food Achterhoek aanwezig bij het Boerderijfestival van Burgerboer...
30w
Smakelijk Achterhoek
Iedereen kan zich aanmelden voor deze website en er berichten of activiteiten op plaatsen. De voorwa...