Bericht

Oproep: Doe mee met het Lange Weekend van de Korte Keten!

Geplaatst op 11 april 2024, 15:31 uur
Illustration

In het Pinksterweekend van 17-20 mei 2024 organiseert Natuur en Milieu Gelderland voor de tweede keer het Lange Weekend van de Korte Keten: hét weekend waarin we inwoners van Gelderland uitnodigen de boer op te gaan en een kijkje te nemen bij lokale duurzame voedselinitiatieven in de buurt. Ben jij ondernemer in de Achterhoek en wil je jouw deuren dit weekend openen voor bezoekers? Meld je dan aan!

Voor wie?
Het Lange Weekend van de Korte Keten is om de consument te laten zien dat lokaal voedsel lekker en duurzaam kan zijn, en de moeite waard een stukje voor om te fietsen. Voor jou is het weekend een kans om je bedrijf te tonen en te laten zien hoe jij bijdraagt aan een duurzame wereld. Bijvoorbeeld omdat je natuurinclusief of biologisch werkt, de biodiversiteit versterkt, of samenwerkt met mensen uit de omgeving. Dus heb je een boerderijwinkel, zelfoogsttuin, melktap, voedselbos of restaurant met Achterhoekse producten waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat?

Hoe kun je meedoen?
Je kunt meedoen door je deuren te openen voor bezoekers en/of een of meerdere activiteiten te organiseren op je bedrijf. Bijvoorbeeld een rondleiding op het erf, een lezing, een workshop, een proeverij, een speurtocht, een kijkje in de keuken/achter de schermen, een boerenmarkt of een meewerkmiddag.

Aanmelden
Meld je aan bij Nienke Aangenendt of via deze link.

Uit Vlaams onderzoek blijkt dat mensen die aan het begin van het zomerseizoen met een goede gewoonte (bijv. bezoek aan de boerderijwinkel) beginnen, dat vaker volhouden in de zomermaanden.

Deel dit:
1 reactie

Geert Veenendaal (int)

do 11 april 2024 15:37
En doe je mee aan het Lange Weekend van de Korte Keten, zet dat dan in onze agenda!