Nieuwsbrief
Contact
Iets plaatsen
Inloggen of registreren
Zoeken
Smakelijke Adressen
Mensen
Actueel
Agenda
Projecten
Voedselnetwerk Achterhoek
Organisaties
Meer
Over Slow Food Achterhoek
Blogs
In de pers
Lid worden of doneren
Zoeken
Actueel
Activiteit
13u
Open tuin & plantjesmarkt op De Veldhof in Joppe
Valérie van Dijck
ma 20 mei 2024, 11:00 - 16:00
Tweede Pinksterdag ben je tussen 10 en 16 uur welkom op De Veldhof tijdens de open tuin dag met plan...
Activiteit
13u
Goed Gevulde Workshop en bbq excl voor Patrijsleden - Gauw lid worden dus!
Inge Vleemingh
za 18 mei 2024, 13:00 - 17:00
De Goed Gevulde Boerderij
Boerderij De Goed Gevulde is een prachtige kringloopboerderij in Halle. Inge en Heimen voeren hun di...
Activiteit
1d
Achterhoekse Streekproductenmarkt
Johannes Weenink
ma 20 mei 2024, 10:00 - 17:00
Kaasboerderij Weenink
Met meer dan 100 activiteiten en stands is de Achterhoekse Streekproductenmarkt een belevenis voor j...
Activiteit
3d
Belevenisdiner
Suzanne Ruesink
za 18 mei 2024, 19:00 - 22:00
Suzie's Farm
Nieuw bij Suzie’s Farm! Elke tweede donderdag van de maand vindt er een Belevenisdiner plaats bij Su...
Activiteit
3d
Workshop Wildplukken en Bushcraft
Ellen Willems
za 18 mei 2024, 10:30 - 13:30
De Stadsboerin
Wil je leren welke natuurlijke materialen je kunt gebruiken in het bos? Ga dan met wildplukker en ko...
Bericht
4d
Zendingsdrang werkt averechts
André Brouwer
Pas op met 'vegan' op de menukaart. Als je als restaurant een steentje wilt bijdragen aan de eiwittransitie, dan moet je goed opletten op hoe je het aanprijst. Op het Plant FWD congres van 23 april j....
Bericht
1w
Versterking door regionale samenwerking! 🌱
Lotte Turkstra
Zo werken we aan samenwerking tussen verschillende boerenbedrijven in de Achterhoek. - Door bij elkaar op het bedrijf te kijken , zetten we stappen naar een beter begrip van en voor elkaar. Dit gaat ve...
Activiteit
1w
Meewerkdag
Valérie van Dijck
vr 10 mei 2024, 9:00 - 16:00
Een gezellige dag met vrijwilligers waarin we een aantal onderhoudsklussen oppakken zoals het afbrek...
Activiteit
1w
Workshop kaasmaken. Je eigengemaakte bergkaas mee naar huis
Jara van Rooij
za 8 jun 2024, 10:00 - 16:00
Boerderij Ruimzicht
Je eigen kaas en pekeltje mee naar huis, verzorg je kaasje een paar weken en ... je eerste bergkaas...
Activiteit
1w
Workshop kaasmaken. Je eigengemaakte bergkaas mee naar huis
Jara van Rooij
za 11 mei 2024, 10:00 - 16:00
Boerderij Ruimzicht
Je eigen kaas en pekeltje mee naar huis, verzorg je kaasje een paar weken en ... je eerste bergkaas...
Activiteit
1w
Open Dag Festival
Romy en Henry Mentink
do 9 mei 2024, 11:00 - 23:00
Bronckhorster Beef
Na een gigantische opkomst afgelopen jaar presenteert Bronckhorster Beef dit jaar hun 4e open dag fe...
Aanbod
2w
Bronckhorster Beef
Romy en Henry Mentink
Een heerlijk stukje vlees van de meest bijzondere vleesrassen ter wereld.
Bericht
2w
Oproep: Doe mee met het Lange Weekend van de Korte Keten!
Nienke Aangenendt
In het Pinksterweekend van 17-20 mei 2024 organiseert Natuur en Milieu Gelderland voor de tweede keer het Lange Weekend van de Korte Keten : hét weekend waarin we inwoners van Gelderland uitnodigen de ...
1
Te koop aangeboden
3w
Asperges ten Broeke Laren
Luuk ten Broeke
Bericht
3w
Afscheid Geert van bestuursfuncties Slow Food Nederland
Slow Food Achterhoek
Op zondag 7 april nam Geert Veenendaal afscheid van zijn functies als penningmeester en secretaris van Slow Food Nederland. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering in het sfeervol...
Aanbod
4w
Puur vlees Achterhoek
Theo Nijhuis
Vleespakketten met eerlijk vlees, puur natuur (Rund en lam)
Te koop aangeboden
4w
Eerlijk vlees (rund en lam) uit de Achterhoek
Theo Nijhuis
Bericht
5w
Een schatkamer aan appels en peren
André Brouwer
De Achterhoek staat niet als een fruitstreek bekend. Toch lukte het wetenschapper Hennie Rossel uit Vorden zo'n 400 appel- en perenrassen te identificeren. En te redden van de vergetelheid. Hij heeft ...
1
Aanbod
5w
Slaege
Jan Steverink
Achterhoekse granenteelt en droge bonenteel, puur 'net als vrogger'
Bericht
5w
De heldere visie van Slow Food op landbouw en voeding
André Brouwer
Maar een halve pagina in de NRC is nodig om haarfijn uit te leggen hoe Slow Food, bij monde van oprichter Carlo Petrini, aankijkt tegen de belangrijkste actuele kwesties in voedingsland. Zeer aanbevol...
Aanbod
6w
Zuivelboerderij Hof zum Walde
Esther en Emiel Stam
Proef onze biodiverse boerenzuivel, rauwmelkse kaas en rundvlees!
Bericht
6w
Boerderijwinkels beoordeeld: grote verschillen in aanpak
Friederike Kleijn
Hoe vergroot je de omzet in je boerderijwinkel? Als slot van het project Achterhoekse Productbeleving presenteerde retail-expert Erik Hemmes zijn bevindingen naar aanleiding van zijn bezoek aan divers...
2
Aanbod
7w
Boerderij Köning
Christine Köning
in onze kaasmakerij maken wij heerlijke rauwmelkse zachte kaasjes van koemelk
Bericht
7w
Een webapp maken
Slow Food Achterhoek
Smakelijk Achterhoek heeft (nog) geen app die je kunt downloaden en op je scherm zetten. Je kunt het echter wel benaderen door een webapp van het url-adres te maken. Als je dan ook nog aanvinkt dat je...
1
Te koop aangeboden
7w
Varkensvlees, kipvlees, honing en huttentutolie - de Goed Gevulde Boerderij
Inge Vleemingh
Aanbod
8w
De Goed Gevulde Workshops
Inge Vleemingh
Worst maken, varken uitbenen of je eigen bedrijf starten? Op onze Goed Gevulde Boerderij kan het!
Bericht
8w
Björn de Waal wil Het Arsenaal 1309 transformeren met fermenteren
Richard Kok
Doesburg - Björn de Waal (27) transformeert Het Arsenaal 1309 in Doesburg stapsgewijs tot een plantaardige hotspot. Onder het restaurant bevindt zich een imposante middeleeuwse kelder, waar hij als ee...
Aanbod
8w
Nieuwe Bodem
Meta van Drunen
Kruiden, graan en noten uit Aalten. Doe mee en adopteer je eigen boom!
Projectorganisatie 'Bouwen aan een regionaal voedselnetwerk Achterhoek'
Project
8w
Bouwen aan een regionaal voedselnetwerk Achterhoek
Aanbod
8w
Haolderkamp
Theo Nieuwenhuis
Prachtige biologische gewassen voor regionale voedselverwerkers
Aanbod
8w
Bloem, Bij en meer
Hein en Leonie Krebber - Bramel
Bouwen aan een regionaal voedselnetwerk Achterhoek
Verse melk, Arabische zuivel en....veel bloemen
Aanbod
8w
Uut Zellum
Judith Waninge
Vlees, kaas en melk Uut Zellum!
Aanbod
8w
Blij van de Boerderij
Bob Lageschaar
Melk, kaas, vlees én softijs vers van de boerderij
Activiteit
10w
Training broodbakken door Piet Smit 6 en 7 mei 2024 op Landgoed Velhorst
Winny en Arjen Van Buuren
ma 6 mei 2024, 10:00 - 17:00
Vrienden van Velhorst
Aan de slag op Landgoed Velhorst met ambachtelijk bakker Piet Smit. Zuurdesembrood bakken van oude, ...
Bericht
10w
Foodblog restaurant Stampij: Culinair kabaal maken in Doetinchem
Richard Kok
Rick van den Broek en Juliëtte Kampschmidt maken sinds vorig jaar culinaire ‘stampij’ in het centrum van Doetinchem. Dat doen ze met een restaurant onder die naam. Rick is de chef en serveert een wis...
Bericht
11w
Welke vis op de kaart (of thuis in de pan)?
André Brouwer
We hebben een handig hulpje gemaakt voor de chef of thuiskok die alleen nog duurzame vis wil serveren. Je hoeft niet meer per vissoort uit te zoeken welke duurzaam is en wanneer. In de bijlage vind je...
Bericht
13w
Nieuwjaarsbijeenkomst: mooie opkomst, prachtige verhalen
Slow Food Achterhoek
Ruim dertig Slow Foodleden en belangstellenden kwamen op maandag 29 januari bijeen in de Verse Kers in Wehl voor een toast op het nieuwe jaar, de uitreiking van de Slow Food Gouden Slak, en om naar el...
1
Bericht
13w
AI in de (restaurant)keuken: hulp of help?
André Brouwer
Volgens foodgoeroes zal AI ook in de food service (consumptie buitenshuis) tot grote veranderingen leiden. AI als sparringpartner van de kok (‘hoe maak ik een gerecht met alleen groenten in vijf versc...
1
Aanbod
14w
Boerderijwinkel en Melktap 't Muldershuis
Cynthia Kornegoor
Tap je eigen melk.....vers van de koe in jouw fles!
Bericht
15w
Save the date: bijeenkomst specerijen voor Slow Food Professionals
Professionals Achterhoek
Leden van Slow Food Professionals Community opgelet! Er staat een interessante bijeenkomst voor jullie in de planning van de landelijke community van Slow Food Professionals, en wel op maandag 26 febr...
Aanbod
17w
Restaurant De Heikamp
Bert van Zijtveld
De Heikamp Verrast! Kom voor het één en ontdek het ander!
Bericht
17w
Achterhoekse ingrediënten in smaakvolle gerechten van Het Arsenaal 1309
Richard Kok
Als ergens streek- en seizoensproducten uit de Achterhoek samenkomen, dan is het bij restaurant Het Arsenaal 1309 in Doesburg. Daar waar de jonge chef-kok Björn de Waal de scepter zwaait en deze zo zw...
Bericht
17w
Video | Chefs maken inspiratietoer over eiwittransitie in Achterhoek
Richard Kok
Diverse Achterhoekse chefs, waaronder Bram Stoverink van restaurant Olde Marckt in Aalten, hebben zich enige tijd geleden laten inspireren over het onderwerp eiwittransitie tijdens een interactieve to...
1
Aanbod
17w
Koffieschuur Bij De Kers
Annemiek Scholten
Kom gezellig an en ontdek de mogelijkheden op onze boerderij.
Bericht
17w
Huisgemaakte maaltijden
Annemiek Scholten
Thuis direct aan tafel, dat vinden wij gemak! Wij hebben het allemaal in huis. Dagelijks verse groenten, heerlijke kruiden & sauzen, rund- en varkensvlees, maar bovenal eerlijk en puur. En daar zijn we...
Bericht
21w
Vis op het menu? Kies voor duurzaam!
Professionals Achterhoek
Vis op het menu? Kies dan voor duurzame vis! Slow Food Achterhoek heeft een praktische viswijzer gemaakt voor restaurants, die overigens ook voor hobbykoks heel bruikbaar is. We leggen uit wat we onde...
Aanbod
21w
VanThuys pindakaas
Boy Bouwmeester
Pindakaas zonder ellende! 100% pure pindakaas van geroosterde pinda's
Bericht
21w
Over verpakkingen gesproken
Friederike Kleijn
Is een glazen pot voor yoghurt milieuvriendelijker dan een drankenkarton of plastic fles? Is een herbruikbare verpakking altijd beter dan wegwerp? Van een producent van een lokaal, ‘good, clean & fair’...
Bericht
23w
Smakelijkachterhoek.nl officieel gelanceerd!
Friederike Kleijn
Het project
Achterhoekse Productbeleving i
s afgesloten met een informatieve bijeenkomst voor voedselproducenten en andere belangstellenden. Dat gebeurde bij Landwinkel Smits in De Heurne, waar de pomp...
Aanbod
24w
KREANK Brouwerij - Natuurbieren
René Reef
Een Twentse brouwerij met een missie!